láthatatlan kiállítás eger
Amennyiben adójuk 1%-ával szeretnék kiállításunkat támogatni, az alábbi információkat küldjék el adóbevallásukkal:
Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete     Adószám: 18587700-1-10      Köszönjük.

(C) Faatimah Egyesület
Ez egy különleges kiállítás, ahol a vakok világát mutatjuk be teljes sötétségben. Vendégeink - vak vagy látássérült tárlatvezetők segítségével - valós élethelyzetek szimulálásával megismerkedhetnek a látás nélküli élettel.

Amikor belépsz ebbe a számodra teljesen új és idegen világba, megtapasztalod, hogy milyen az, amikor az egyik érzékszervedet - ebben az esetben a szemed - kikapcsolod. Érzékelni fogod, hogy - akár erre az egy órára is - kifinomul a hallásod, a szaglásod, erősödik az egyensúlyérzéked.

A kiállítás nem titkolt célja, hogy a látók és nem látók közelebb kerüljenek egymáshoz, és kialakítsa mindenkiben a segíteni akarást, a toleranciát. Ezen kívül az élet minden területén türelemre, megértésre és elfogadásra tanít.

A látogatás kb. 45-50 perc időtartamú. Egy csoport létszáma maximum 15-16 fő lehet. Egy 30 fős osztály két csoportban tudja látogatni a kiállítást, a csoportokat óránként tudjuk indítani. (Általában minden egész órában)

Kiállításunk Eger belvárosában található a sok kilométer hosszúságú történelmi pincék egyikében. A kiállítás helyiségeiben 12-15 celsius fok hőmérséklet van, ezért javasoljuk a zárt lábbeli és pulóver viselését (nyáron is).
Ha Egerben jártok, vegyetek részt programunkon, ami mindenki számára  felejthetetlen élményt nyújt.

Kiállításunk az év minden napján reggel 8 órától este 8 óráig nyitva tart, de bejelentkezés feltétlenül szükséges.
SZERETNÉD LÁTNI AZT, AMIT NEM LÁTHATSZ?

Gyere el a SZEMFÉNYVESZTÉS KIÁLLÍTÁSRA!
Lásd, amit nem láthatsz! - A láthatatlan kaland                    Egy kiállítás látóknak a vakok világáról                    Lásd, amit nem láthatsz! - A láthatatlan kaland